top of page
MN_Large-4.jpg

over slaapcoaching

De opleiding tot kinderslaapcoach hebben we gedaan bij het “Family Sleep Institute”. Hier hebben we met wetenschappelijk onderzoek als uitgangspunt o.a. kennis opgedaan van verschillende slaapmethoden, de verschillende slaapfasen die (jonge) kinderen doorlopen, wat slaap betekent voor kinderen en de invloed van slaap. Ook de dynamiek en relatie tussen ouders en kind en de invloed op slaap daarop. De verschillende slaapmethodes zijn onderdeel van de opleiding, waarbij het voor ons belangrijk is om een methode te kiezen die bij jou als ouder past. Slaapmethodes zijn echter een onderdeel van slaapcoaching, het gaat echt om het totaal plaatje waarbij verschillende factoren van invloed zijn. Dankzij de opleiding zijn we onderdeel van een wereldwijd netwerk van kinderslaapcoaches die elkaar helpen en kennis en informatie uitwisselen. 

Wij scholen ons jaarlijks bij, zo hebben allebei verschillende ondersteunende trainingen succesvol afgerond zoals “coachingsvaardigheden” en “communiceren met kinderen” en is Marian gecertificeerd mindfulness trainer. 

Marian zit daarnaast ook in het bestuur van de Nederlandse Beroepsvereniging van Kinderslaapcoaches (NBKSC). We zijn lid van de NBKSC omdat we het belangrijk vinden om de kwaliteit van de kinderslaapcoaches te waarborgen.

Neem gerust een kijkje op het persoonlijke Linkedin profiel van Marian en Nienke als je meer wilt weten over onze achtergrond.

MK_streep.png
bottom of page